Kursus platform

Rens din WordPress for uønskede filer & backup

Denne guide er kun for betalende kursister

Opsummering

I denne lektion lærer vi at rense din nyoprettede hjemmeside for automatisk installerede indlæg, sider og plugins. På den måde får du en helt frisk hjemmeside at starte på.

Når vi har renset hjemmesiden, skal vi lave et backup af siden, så vi altid kan vende tilbage til den rensede version, hvis vi laver fejl eller fortryder et design. Det gør vi ved at installere et backup-plugin.

Plugins er små hjælpeprogrammer, vi installerer i WordPress, som kan forbedre hjemmesiden. Et eksempel på et plugin er et backup-plugin, der gør, at vi kan sikkerhedskopiere vores hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål til Introduktion

Indlæg er for blogindlæg som er dateret med dato. Indlæg  bruges altså til  artikler, nyheder eller blogindlæg. Sider bruges til faste oplysninger, som sjældent ændre sig, og som ikke er dateret med dato. Det kan være en Om os-side eller en Kontakt-side sider.

Hvis du ikke kan se WordPress ikonet er det fordi du ikke er logget ind.  Se lektionen ’Log ind på WordPress’.

Kort sagt, skal du logge ind på WordPress ved at skrive www.dinhjemmesideher.dk/wp-admin. Efter du er logget ind vil du havne i din WordPress Back-end.

Hvis du har mistet adgang, eller glemt dit kodeord, kan du også få adgang igennem Hostinger. Det har jeg lavet en guide til her.

Step by step

 1. Klik på WordPress-ikonet i administratorpanelet (panelet øverst til højre). Hvis du ikke kan se WordPress-ikonet, skyldes det, at du ikke er logget ind. Se lektionen ‘Log ind på WordPress’.
 2. Gå til ‘Plugins’. Marker dem alle, og deaktiver dem alle. Marker dem igen, og slet dem. Genstart siden.
 3. Vend tilbage til forsiden og bemærk, at der automatisk er blevet genereret et indlæg.
 4. Gå til WordPress. På samme måde som med plugins, marker alle og slet dem. Gå til papirkurven og slet dem derfra også.
 5. Vend tilbage til forsiden og se, at der automatisk er blevet genereret en side.
 6. Gå til WordPress. På samme måde som med indlæg, slet siden og derefter slet den fra papirkurven.
 7. Tilføj et nyt plugin ved at gå til WordPress og derefter ‘Plugins’. Klik på ‘Tilføj nyt’. Søg efter “All-in-One WP Migration”. Klik på ‘Installer nu’ og derefter på ‘Aktiver’.
 8. Klik på “All-in-One WP Migration” i sidepanelet inde i WordPress. Klik på ‘Backups’. Klik på ‘Opret Backup’. Sørg for at downloade den og navngive den, så du kan finde rundt i dine backups.
 9. Test nu, hvordan backups fungerer. Opret et testindlæg, gå til forsiden og se, at det er live.
 10. Gå til WordPress, klik på ‘All-in-One WP Migration’, klik på ‘Importer’, og træk backup-filen fra din computer ind i feltet, hvor der står “drag and drop”
 11. Nu vil hjemmeside blive omdannet til den version du lavede en backup af før.

Brug for hjælp? 👋

Gå til ressource-bibliotek eller book et online en-til-en support møde med mig – så løser vi det sammen. Book et online møde her eller skriv til emil@klitmose.dk for hjælp.

Jeg kan desværre ikke nås på telefonen da jeg sandsynligvis sidder og hjælper en anden kursist. Men book et møde, så får vi det løst!